Azúrové pobrežie

Antibes, Nice, Monaco, Cannes a iné ...


Tento rok som si povedala, že si dám konečne dokopy všetky fotky na ktoré nikdy nemám čas, potriedim disky, konečne nejaké fotky vytlačím a urobím albumy na webe. Ako sa hovorí, obuvníkov syn chodí a bosí a veru tak to je. Stále niečo upravujem a objednávam pre klientov a moje súkromné fotky stoja dlho zapadnuté prachom, kým sa k ním dopracujem.


Tak je to aj z fotkami z Francúzskej riviéry, ktorú sme už dávnajšie pochodili a poobzerali. Čo vám poviem, azúrové pobrežie je naozaj azúrové. A aj keď sa riviéra často prezentuje ako miesto luxusu, drahých áut, obchodov, jácht, bohatých ľudí atď. pre mňa je to hlavne o krásnych výhľadoch na nekonečné more, o slnku, skrytých zátokách, čarovných uličkách, farebných trhoch, milých ľuďoch a najlepšej zmrzline. Ak by som si mala vybrať kde sa mi páčilo najviac, je to určite Antibes. Menšie čarovné mestečko obklopené hradbami, kde nájdete všetko čo k dobrej dovolenke či šťastnému životu patrí. Rozhodne sa oplatí zájsť na trhy, ochutnať odtiaľ makrónky, vypiť si kávu na terase a sledovať okoloidúcich, kúpiť si dezert v miestnej cukrárni, prejsť sa v prístave, stratiť sa v uličkách, či požičať si bicykel a ísť za výhľadmi.


Komu nevadia dlhšie výlety autom, oplatí sa zájsť aj do malej dedinky Èze vysoko v kopcoch kde môžete navštíviť aj slávnu parfumériu Fragonard a pozrieť si výrobu v priamom prenose, alebo sa vybrať za krásnou prírodou a zážitkami do Gorges du Verdon, ktorý patrí medzi najhlbšie kaňóny v Európe. Tak a teraz už samotné fotočky, ktoré majú čo to odžité, ale ja ich teda veľmi milujem lebo sa mi spájajú s krásnymi spomienkami.