SLNEČNÁ Sardínia

Vitajte v Alghere


Veľmi som sa tešila na fotky z tohto krásneho miesta, ktoré sme s rodinkou navštívili ešte v apríli. Milujem cestovanie mimo hlavnej sezóny, pretože nie je horúco, nie je plno a samozrejme v lete fotím svadby, takže dovolenka pred začiatkom svadobnej sezóny je ideálnou voľbou. Našťastie sme vychytali slnečné počasie a niečo okolo 24 stupňov čo je úplne skvele a pre nás postačujúce, keďže máme malé dieťa.


Alghero je mesto, ktoré sa určite oplatí vidieť. Nachádza sa na západnej časti Sardínie a podľa miestnych to je viac Katalánsko ako Sardínia, čo je z časti pravda. To, že španielski vojaci kedysi dobyli mesto vidno naozaj na každom kroku. Zanechali tu po sebe nie len potomkov, ale aj typickú architektúru, tradičné jedlá a dokonca aj jazyk, ktorý sa tu používa dodnes. Nám vyhovoval hlavne priamy let z Bratislavy, ktorý trval necelé dve hodiny, čo sa dá v pohode zvládnuť aj s malým bábom. Prenajali sme si byt trocha ďalej od centra, čo bolo super, prečože tam nebol ruch a asi 5 minút peši od bytu sme mali pláž Maria pia s krásnym bielym jemným pieskom vhodným pre deti, na ktorú sa vstupovalo cez nádherný borovicový park ideálny ako pre denný spánok dieťatka tak aj oddych, šport či prechádzku. Na rovnakej ulici sme mali aj miestny trh, takže pre nás dokonalá lokalita, keďže talianska kuchyňa je s manželom naša obľúbená a neodolateľná.

Alghero je destinácia vhodná pre rodinky s deťmi, ale aj páry či mladé skupinky, pretože aj nočný život je tu pestrý a ponuka barov sa nám tiež pozdávala, aj keď sme ich navštívili len cez deň. V meste si môžete prenajať kolobežky, ktorými sa ľahko dostanete kamkoľvek. Je tu krásne historické centrum, prístav, promenáda, nádherné pláže aj v okolí, úžasne reštaurácie na každom kroku a celkovo z mesta vyžaruje veľmi príjemná a pozitívna energia, takže my sa sem určite ešte niekedy vrátime. Loďou môžete absolvovať množstvo výletov na okolité ostrovy alebo napríklad navštíviť jaskyňu Grota Neptuno. Autom si zas môžete ísť pozrieť krásne okolité mestečká, kde nie je veľa turistov, napríklad mesto Bosa alebo Stintino a ďalšie. Fotky z týchto miest sem pridám inokedy samostatne a teraz si už užite fotky z Alghera :).